Szép gólokkal hoztuk el a három pontot Sarkadról

Célratörő játékkal otthonában leptük meg a dobogót ostromló Kinizsit és ugyan a találkozó vége szoros lett, értékes három ponttal gazdagodtunk.

A forduló előtt a tabellán harmadik helyen álló Sarkad otthonába látogattunk, ahol a fegyelmezett játékunknak köszönhetően már az első félidőben komoly előnyre tettünk szert és ezen a napon a szerencse is mellénk szegődött.

Esélyeshez méltóan a találkozó elején a hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést, sőt a 6. percben a kapufa segítette ki hálóőrünket, amikor egy jobb oldali akció után a sarkadiak támadójának lövése a kapuvasról pattant kifelé. Az első fél óra igen eseménydúsra sikerült, ugyanis a 7. percben Vantara vállalkozott lövésre, de erőtlen próbálkozása elhalt a hazai portás kezében. Alig egy minutummal későbbmi is jeleztük, hogy meccsben vagyunk. Kincses szabadrúgás beadását Bodó fejelte vissza Vantara elé, akinek gyakorlatilak csak az üres kapuba kellett volna bólintania, de próbálkozása fölé ment.
A 18. percben Sánta adhatott be egy bal oldali szögletet és ugyana sarokrúgás nem sikerült túl jól, a hazai védők nem tudták azt felszabadítani. A felpörgő labdát Nagy Richárd fejelte le, amire Bodó csapott volna le, de Nagy Bence szabálytalankodott vele, így büntető következhetett. A 19. percre tehát a tizenegyes pontra került a labda, ami mögé Kincses állhatott és szemrebbenés nélkül a léc alá vágta a játékszert. 0-1
A hátrányban lévő hazai csapat mezőnyben talán jobban futballozott csapatunknál, de fogást nem talált rajtunk. A 24. percben Erdei bő 25 méteres szabadrúgása eltalálta ugyan a kapunkat, de nem nehezítette meg portásunk dolgát. Egy perccel később Diósi látszólag céltalanul előrevágott labdájára Szűcs csapott le, aki megverte védőjét és a bal oldalról remekül adott be laposan és amikor már mindenki azt hitte, hogy Ónodi egyenlíteni tud, Kovács Patrik az utolsó pillanatban becsúszva menteni tudott. Maradt tehát a 0-1 és a hazaiak szöglettel jöhettek. A sarokrúgást rosszul szabadítottuk fel, amiből lövésig jutott ismét a Sarkad, de a kapufa újra segítségünkre volt és a visszapattanó labda Irázi kezében kötött ki.
A 28. percben újra szögletig jutottunk, amit Sánta ezúttal kiválóan adott be és a rövid kapufánál Ruszó tudta a kapupa pofozni a játékszert. 0-2
Az ezt követő negyedórában inkább az intenzív mezőnyjáték dominált, és ugyan a hazai csapat az első játékrészben többször is próbált a védelmünk mögé kerülni, de támadóikat mindannyiszor lesen érte az indítás. Már a szüntre készülődött mindkét együttes, amikor a 43. percben Vantara egy remek cselt követően 20 méterről lövésre szánta el magát és a játékszer a hálóban kötött ki. Nagy gól volt, amivel már 0-3 volt az állás. Jöhetett a félidő.

A mérkőzés kulcsmomentuma volt Kincses értékesített büntetője

A szünetben csapatunk kissé túlságosan is megnyugodott a három gólos előny birtokában, aminek az lett a következménye, hogy a fokozódó hazai nyomás egy széptő találatban csúcsosodott ki. Az 51. percben egy bal szélről érkező oldalszabadrúgást nem tudtunk kellően messzire felszabadítani, így a kapu előtti tumultusból Szűcs elé került a labda, aki nem túl nagy erővel, de takarásból lőhetett, ami így megviccelte kapusunkat és a hálóba csorgott. 1-3
A bekapott gól picit megfogta a csapatot, és három perccel később egy szöglettel jöhetett a Sarkad. Az 54. percben elvégzett sarokrúgást már sokadjára rosszul védekeztük le, és a rossz felszabadítás után visszarúgták a játékszert a büntetőterületen belülre, ahol Diósi habozás nélkül, 10 méterről nagy erővel a rövidbe rúgott gólt. Kapusunk csak beleérni tudott az életerős lövésbe. 2-3
Együttesünk megérezte a bajt és még időben észhet tért, az 56. percben ugyanis Kincses beadását Ruszó vette át parádés mozdulattal, amivel egyben lerázta védőjét is és jó hét méterről gurított a kapuba. 2-4
A 70. percben Ruszó le is zárhatta volna a találkozó érdemi részét, amikor Varga indítására sprintelt, de a védője jobb pozícióban volt és megpróbálta a játékszert hazaadni. A passz azonban rövid lett, így érkezett Kiss kapus, aki belerúgta támadónkba a labdát, aki még egy csellel átfűzte magát Diósin is, de a megtolt labdája már hosszúnak bizonyult, pedig a kapu üresen tátongott előtte. Az ordító helyzet kimaradt, így még volt izgalom a mérkőzésen.
A 72. percben a Sarkad vezethetett kontratámadást és első szándékból Ónodi próbálkozott, de Irázi szépen védett lábbal, majd Szűcs rúgta azonnal vissza a kipattanót, amit ismét bravúrral hárított kapusunk. Azonban az akció még nem ért véget ezzel, ugyanis a hazaiaknál maradt a labda és ismét megtalálták a bal oldalon Ónodit, akinek lövése a kapufát találta el, de a kipattanót Erdei a hálóba terelte. 3-4 Az más kérdés, hogy a gólszerző a lövés pillanatában egyértelműen lesen tartózkodott, de a találatot megadták.
A mérkőzés utolsó húsz percében a Sarkad nagy energiákat mozgósított az egyenlítésért, de próbálkozásaikat nem koronázta sikert. Sőt a csapatuk kapitánya a 86. percben a kiállítás sorsára jutott, amikor egy tömegjelenet után a játékvezető úgy ítélte meg, hogy lekönyökölte Kovács Patrikot.
Emberhátrányban pedig már nem volt annyi a fiatal hazai gárdában, hogy kiegyenlítse a találkozót, így maradt a 3-4-es végeredmény.

Véleményünk szerint a találkozó egészét tekintve csapatunk megérdemelten gyűjtötte be a három pontot, habár a hazaiak előtt is adódott nem kevés gólszerzési lehetőség, és többször is a kapufa segítségével úsztuk meg a gólt. Mindettől függetlenül, ezen a napon az együttesünk fegyelmezett, taktikus játékának köszönhetően értékes győzelmet könyvelhetett el.

A mérkőzés összefoglalója

Vármegyei III. osztály Északi csoport 8. forduló
Végeredmény: Sarkadi KLE – Okány KSK 3–4

 Összeállítás:
Kezdő: Irázi L. – Varga L., Bodó I., Huszár S., Kovács P., – Nagy R., Illés T., Kincses R., – Sánta Z., Ruszó P., Vantara V.
Cserék: Nagy M., Sági R., Zsila P., Veres A., Balogh L.
Gólszerző: Kincses, Vantara, Ruszó (2)

Varju Richárd mérkőzés utáni nyilatkozata a Békés Megyei Hírlap/BEOL.hu-nak:

„Kimondottan jó iramú mérkőzésen a nagyszerű csapatmunkánknak köszönhetően már az első félidőben jókora előnyre tettünk szert, miközben a hazaiak minden lehetőségüket elpuskázták. Ahogyan azt vártuk a második játékrész elejét nagyon megnyomta a Sarkad, gyorsan vissza is jöttek a mérkőzésbe, de jókor rúgtuk az újabb gólt és az előnyünk kitartott a találkozó végéig.”

Honlapunk is megkérdezte vezetőedzőnket a találkozóról:

okanyksk.hu: Gratulálok a győzelemhez, nehéz szülés volt?
V.R.: Köszönjük szépen. Az első félidőben gyakorlatilag dűlőre vittük a dolgot, bár a vége azért izzasztó lett. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az ellenfelünknek ma szerencséje sem volt, de úgy gondolom ez a győzelem ma kijárt nekünk és talán valamit vissza is kaptunk a sorstól, hiszen az őszi első bajnoki mérkőzésünkön éppen a Sarkad volt az, akiknek minden lövése gól lett ellenünk. Az elmúlt hetekben már benne volt a fiúkban, hogy egyszer kijön a lépés és most ennek látta a kárát a hazai csapat.

okanyksk.hu: Kívülről úgy tünt, hogy a csapat ezen a találkozón nagyon szervezett, fegyelmezett volt. A kispadon mit éreztél ebből?
V.R.: Hetek óta, amiatt „sírok”, hogy kényszerből állandóan forog a kezdőcsapat. Minden találkozón 4-5 vagy több helyen kellett változtatni, mert hol sérülés hol egyéb okokból nem álltak a rendelkezésemre játékosok. Ezen a napon csupán két helyen módosult az előző hétvégén győztes csapat és lám mi lett az eredménye.

okanyksk.hu: Egy kivételével mindegyik gólotok pontrúgásból született. Tudatosan készültök erre?
V.R.: Valóban. Volt egy büntető, amire direktben nem készülünk, mert nem lehet, illetve szereztünk most szöglet és szabadrúgás után is gólt, ezekre viszont készülünk. Azonban egy mondat erejéig had említsem meg Vantara Viktor szép találatát is, az is gyönyörű volt, de a Ruszó Patrik második találata volt a forduló gólja. Az átvétel, a lefordulás és a befejezés is csodálatos volt.
Sokan megmosolyoghatnak bennünket, hogy ezen a szinten milyen mélyen megyünk bele a felkészülésbe, de jómagam és Kincses Robi is hiszünk abban, hogy a befektetett munka előbb vagy utóbb de kifizetődik. Rendszeresen gyakoroljuk a pontrúgásokat és készülünk variációkkal is.
Mókás sztori volt, amikor az előző idényben az egyik találkozónkon már másodjára vagy harmadjára álltunk fel begyakorolt figurára szögletnél, az egyik ellenfél megkérdezte a játékosomat, hogy „ti ezt komolyan begyakoroltátok, nálunk edzés sincs, nem hogy szögletvariáció”.

Tabella a 8. forduló után

A következő hétvégén hazai pályán fogadjuk a Kötegyáni FC-t október 28-án szombaton 14:30-tól.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük