BÜSZKESÉG: Válogatott behívó érkezett

Óriási büszkeség egyesületünk számára, hogy több játékosunk is meghívót kapott a Békés Megyei Amatőr Válogatottba, de hogy pontosan kikről is van szó, az csak a cikkünkből derülhet ki.

A Békés Megyei Amatőr Válogatott az UEFA Régió Kupa magyarországi selejtezőjeként életre hívott Megyei Amatőr Válogatottak Tornája Dél-Keleti csoportjában szerepel 2022. január 22-23-án, Gyulán.

A régiós tornán Békés megye mellett Bács-Kiskun, Csongrád, Pest és Szolnok megye szerepel majd.

A megyei válogatott vezetésével megbízott Ecker Attila – Futaki Krisztián edzőpáros bő keretet állított össze, melybe meghívást kapott csapatunkból: Sztojka Ádám és Kovács György is. – írta tájékoztató levelében Szpisják Zsolt

Sajnos, amint arról már korábban beszámoltunk Kovács György külföldi munkavállalás miatt felhagy az aktív labdarúgással és már jelenleg sem tartózkodik Magyarországon. Ettől függetlenül Györgynek is ugyanúgy gratulálunk, hogy kiérdemelte a válogatott behívót.

Csapatunkat tehát Sztojka Ádám képviselheti ezen a rangos eseményen, ami valószínűleg az Okány KSK remek őszi szereplésének is betudható és így elmondhatjuk, hogy ez mindannyiunk közös sikere is egyben.

Steam Workshop::UEFA Regions Cup
UEFA Régió Kupa hivatalos logója

A körlevélben egyébként a megyei igazgató tisztázta a válogatottságot kizáró tényezőket is, amelyek a következőek:

A Versenykiírás értelmében nem játszhat a tornán az a labdarúgó, aki: 
i) korábban bármikor profi szerződéssel volt labdarúgóként alkalmazva;
ii) valaha akár egyetlen alkalommal is hazai vagy külföldi nemzeti nagypályás labdarúgó bajnokság élvonalbeli mérkőzésén szerepelt; 
iii) 2003. január 1. után és 1982. január 1. előtt született; 
iv) akit saját bajnokságában eltiltottak akár mérkőzéstől, akár időre.” 

Szerencsére Ádámra egyik sem vonatkozik…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük