Drámai vereség az első szomszédvári rangadón

Vésztő a rendes játékidő utolsóelőtti percében szerezte meg a győztes gólt, az egyébként inkább „ikszes” mérkőzésen.

Két hét után lépett ismét pályára az Okány KSK a Békés Vármegyei III. osztályú bajnokság északi csoportjának 3. fordulójában. A játéknapot megelőző hétvége a Vármegyei Kupa jegyében telt, amiben együttesünk már nem érintett, így kisebb szünet előzte meg az új idény első szomszédvári rangadóját – hiszen Vésztő csapata látogatott a Községi Sporttelepre szombat délután.

Az előző szezonban bár egy döntetlen és egy vereség került bele a rivális elleni mérlegbe, de egyik alkalommal sem voltak alárendelt szerepben az okányiak. Okkal lehetett reménykedni a pontszerzésben, esetleg abban is, hogy megszakítjuk a harmadosztály tavalyi ezüstérmesének veretlenségét, ugyanis Vésztő egy döntetlennel és egy győzelemmel a háta mögött várhatta a harmadik fordulót. A rangadóra sikerült nekünk is kellőképpen bemelegíteni: a nyitófordulóban elszenvedett vereségre (Sarkad ellen 1-3) egy hatgólos győzelemmel válaszoltunk Kötegyánban.

Vésztő az előző körben 11-2-re ütötte ki Csárdaszállás együttesét, azonban az már a rangadó első perceiben látszódott, hogy ezúttal annak a gólzápornak csak a töredéke fog megvalósulni. Bátran kezdtük a mérkőzést, az első 10 percben sorra adódtak lehetőségek, leginkább Ruszó Patrik és Szabó Barnabás révén, ezek a helyzetek azonban kimaradtak. Jó lett volna, legalább egyet kihasználni, mert a vendégek sokkal hatékonyabbak voltak: az első vésztői helyzetre 14 percet kellett várni, ez az akció még eredmény nélkül maradt, 3 perccel később azonban egyesületünk korábbi játékosa, a rutinos Szőke Imre bevette az okányi kaput. 0-1

A gól a vendégeket megnyugtatta, minket viszont sajnos egy kicsit visszavetett, mert a következő percek a Vésztőé voltak. Nem volt ideje azonban a vésztőieknek megszokni ezt a kényelmes helyzetet, mert az első félidő utolsó negyedórája már a „miénk volt”, ám Ruszó és Szabó mellett Illés Tamás és Kincses Róbert is próbálkozott gólszerzéssel. Azonban ami nem ment akcióból támadókkal és középpályásokkal, az sikerült rögzített helyzetből egy hátvéddel: a 35. percben Balogh Ramon rúghatott szögletet, beadására pedig Bodó Imre érkezett és egy fejessel vált egyenlővé ismét a mérkőzés állása. 1-1 – akár még a fordítás is összejöhetett volna a szünet előtt, de végül döntetlennel vonulhattak pihenőre a játékosok. A hangulatra egyébként nem volt panasz, érződött, hogy ez egy szomszédvári rangadó, a pályán és a népes leláton egyaránt.

Bodó Imre szögletből volt eredményes

A második játékrész elején minden ott folytatódott, ahonnan a felek abbahagyták, a lendületet azonban a 49. és a 54. perc közötti események megtörték. Egy ígéretes vésztői akciót Huszár Simon akasztott meg a tizenhatoson belül, szerelési kísérletébe bár maga a hátvéd is belesérült, a játékvezető befújta a büntetőt. Az ítélet hatalmas felháborodást váltott ki a hazai játékosokban, heves viták közepette kérték számon Gyebrovszki sportárst. Amellett, hogy az indulatok nagyon nehezen csillapodtak, Huszár is nehezen tudott feltápászkodni. A játékost végül két csapattársa vitte le a pályáról, a büntető megítélése és elvégzése között pedig öt perc telt el, a tizenegyes azonban kimaradt.

A balhés intermezzo visszavetette a mérkőzést, a hajráig jóformán meddő küzdelem zajlott a felek között, olyan mederbe terelve a meccset, hogy legtöbben a döntetlent mondták volna a legigazságosabb végeredménynek. A 80. percben azonban újabb véleményes szituáció alakult ki az okányi kapu előtt. Miután Vésztő megkapott egy olyan büntetőt, amit sokak szerint nem kellett volna, ezúttal nem kapott meg egy olyat, melyet sokak szerint meg kellett volna. Az incidens megadta a kellő hangulatot a hajrához. A 87. percben Irázi László védésének köszönhetően maradt 1-1 az állás, két perccel később azonban jött a dráma, Szőke talált be ismét. 1-2

A második félidő elején történtek miatt három perc volt a ráadás, ami alatt mindent megtettünk azért, hogy legalább egy döntetlent elérjünk, cserejátékosaink, Sági Róbert és Tóth Imre révén kétszer is próbálkoztunk, mindhiába. Fájdalmas vereség lett a vége.

Vármegyei III. osztály Északi csoport 3. forduló
Végeredmény: Okány KSK – Vésztő TK 1–2

 Összeállítás:
Kezdő: Irázi L. – Nagy R., Kincses R., Huszár S., Bodó I., Sánta Z. – Balogh R., Illés T., Szabó B., Kovács P. – Ruszó P.
Cserék: Rózsa Cs., Sági R., Kovács R., Csurai J., Varga L., Tóth I., Balogh L.
Gólszerző: Bodó

Kincses Róbert játékos-asszisztens edző mérkőzés utáni nyilatkozata a Békés Megyei Hírlap/BEOL.hu-nak:

„Szomszédvári rangadóhoz méltó hangulatú, parázs mérkőzés van mögöttünk. Hiába nőttünk erőben és mezőnyben is ellenfelünk fölé, sajnos a kihagyott helyzeteink, egy ilyen rutinos csapat ellen visszaütöttek.”

Honlapunk is megkérdezte őt a találkozóról:

okanyksk.hu: Milyen volt megélni, hogy az ellenfél az utolsó pillanatban szerezte meg a győztes gólt?
K.R.: Utolsó percben gólt kapni mindig nagyon fáj. Ha ez a gól a csapat vereségét eredményezi, akkor az hatványozottan fájóvá válik. Amennyiben ezt egy kiélezett szomszédvári rangadón szenveded el, az szinte kimondhatatlan fájdalom. Viszont ebből a helyzetből felállni, levonni a tanulságokat és tovább menni a kijelölt úton, az igazán jellemformáló tud lenni és én személy szerint ezt szeretném tovább vinni.

okanyksk.hu: Varju Richárd nem lehetett itt a mérkőzésen, így Te helyettesítetted. Milyen volt egyszerre két szerepben is menedzselni a találkozót?
K.R.: Ricsivel ezt már korábban megbeszéltük, ha bármilyen oknál fogva akadályoztatva van abban, hogy jelen legyen 1-1 meccsen, akkor én veszem át a stafétát tőle. Most is előre megbeszéltük, hogy nagy valószínűséggel nem tud jelen így nem volt meglepetés ez a szerep. Természetesen nem egyszerű mindkét feladatot egyszerre elvinni, ugyanakkor nagyon élveztem, hogy mérkőzés közben minden döntés az én felelősségem. Azt, hogy ezek a döntések mennyire ültek, talán a srácokat lenne érdemes megkérdezni. Mindenesetre én elsősorban a csapat játékosának tartom magam, de persze szükségszerűen az edzői feladatokból is kiveszem a részemet.

okanyksk.hu: Mi a meccs tanulsága? Tapasztaltál olyan dolgokat, melyek ismerete változásokat eredményezhet a folytatásban?
K.R.: Pozitív tapasztalás, vagy inkább visszaigazolás, hogy erőben rendben vagyunk. A csapat magja becsületesen végigalapozta a nyarat, aminek látjuk a gyümölcsét. Ugyanakkor játékunkon van még mit csiszolnunk. Ezen a mérkőzésen is kiderült, hogy a támadóharmadban hatékonyabbnak kell lennünk, kidolgozottabb támadójátékra van szükségünk. Igazán komoly változást érzéseim szerint ebben kell mutatnunk. Szerencsénkre a játékosállományunk, a hozzáállásunk és az időnk is megvan ennek az eléréséhez.

Tabella a 3. forduló után

Jövöhéten újra rangadót játszik csapatunk, ezúttal idegenben Sarkadkeresztúror lépünk pályára szeptember 23-án 16 órától.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük