Elrontottuk a kardosi falunapot

A Kardos együttese már hetekkel korábban kérte meg csapatunkat, hogy a helyi falunap programjához illeszkedve helyezzük korábbra az idényzáró találkozót 17 óráról 13-ra. Mi ennek eleget tettünk, de szerencsére nem voltunk jó vendégek.

A bajnoki idény zárómérkőzésére számunkra Kardoson került sor, igazi kora nyári kellemesen meleg időben, de meglepően szeles napon. A tét nélküli találkozóra csapatunk úgy érkezett meg, hogy szeretné az őszihez hasonlóan szépen zárni a szezont és az újjáalakult csapatunk első idényének úgy tenni pontot a végére, hogy arról mindenkiben a kellemes emlékek maradjanak meg leginkább.

A mérkőzés azonban nem így indult, ugyanis a hazaiak nyerték el a térfélválasztás jogát, amivel élve a hátszeles első félidőt választották. Ez olyannyira kellemetlenül érintette a csapatunkat, hogy az első negyedórában jószerével át sem léptük a felezőt, ugyanis a magas labdáinkat rendre visszahordta a szél, a lapos labdajáratást pedig vagy a hepehupás talaj akadályozta, vagy a játékosaink önmagukat a rossz döntéseikkel. Egy szó mint száz, játékban is elmaradtunk az elvártaktól és már-már egyre intenzívebbé váltak a hazaiak támadásai, amikor elkezdtünk éledezni. A hazaiaknál sajnos már az 5. percben kényszerű cserére került sor amikor is, Rostás T. térde nem bírta tovább és a helyére a kardosi játékos-edző Jurák Gy. állt be. Csapatunk a huszadik percig kevésszer jutott el érdemben a Kardos kapuja elé. Egy esetben Balogh R. próbálkozott erőtlen lövéssel, de számottevő helyzet nem alakult ki. A 22. percben azonban egy gyors kontratámadás végén Krucsó M. kapott remek indítást, amivel meglódulhatott a hazai kapu felé és nem teketóriázva jó 20 méterről bődületes erővel lőtt a kapuba. 0-1
A bekapott gól kissé megfogta a hazaiakat, mi pedig egyre inkább támadólag léptünk fel. A 27. percben Sánta Z. állította le a labdát sarokrúgáshoz, amit remekül adott be és Bodó I. a hosszú saroknál üresen bólinthatott a kapuba. 0-2
A hazaiak a 28. percben egy újabb megsérülő játékosuk miatt már a második cseréjüket használták ki. Kétgóloselőnyben egyre bátrabbá váltunk és egyre gólra törőbben sikerült játszanunk, a hazaiak pedig gyors kontratámadásokkal operáltak. A 36. percben sikerrel is jártak, amikor a kardosiak szélsője hagyta ott Papp Cs.-t, aki mellett betört a büntetőterületen belülre, majd elesett. A játékvezető meglátása szerint ehhez védőnknek köze volt, így tizenegyesrúgást ítélt. A végrehajtó Korbely J. nem hibázott így a félidő előtt visszajött a vendéglátó a mérkőzésbe. 1-2
A szépítő gólt követően a Kardos kapusa jelezte, hogy problémája akadt, ezért cserét kért, így egy félidő alatt már háromszor voltak kénytelenek változtatni. A hátralévő percekben az állás nem módosult így előnnyel mehettünk szünetre.

Rózsa Csaba eszén csak büntetőből tudtak túljárni a hazaiak.

A második félidőre kellően élesen érkeztünk és egyre inkább az érződött hogy kezünkbe vettük az irányítást. Mind játékban, mind pedig labdabirtoklásban a hazaiak felé tudtunk kerekedni és egymás után jutottunk el a kapujuk elé. Sajnos azonban az utolsó passzokba rendre hiba csúszott, ezért egészen az 57. percig nem változott az eredmény. Ekkor egy bő 26 méterről megítélt szabadrúgás mögé Krucsó állt és remekült tekert a kapu jobb oldalába. 1-3
A hazai csapatot ez újra megfogta és vagy a kellemes nyári napsütés vagy a falunap nulladik napja miatt érezhetően elkezdtek elfogyni erőben. Szórványos kontrákkal próbálkoztak, de igazi veszélyt nem tartogattak a találkozó utolsó harmadára már.
Csapatunk ekkor megérezte, hogy akár az őszi végkimenetelhez hasonló (6-3) eredményt is elérhet és egyre másra dolgozta ki a helyzeteket. A 60. perc táján Sánta rúghatott ismét szögletet, amit Papp remekül fejelt meg, de a hazai alkalmi portása óriási bravúrral hárítani tudott. A 65. percben Balogh R. készülődött szögletrúgáshoz, amit élesen kapu felé jól is tekert be. Ugyan embert elsőre nem talált a beadás, de a hosszú saroknál Bodó még vissza tudta kanalazni a játékszert, ami Szabó B. fejét találta meg, aki nem hibázott 2 méterről, így három gólosra növelte előnyünket. 1-4
A biztos vezetés tudatában csapatunkba is érkeztek a friss emberek: A 69. percben Kincses helyett Gonda, A 75. percben Papp és Illés helyett Nagy és Kovács R. állt be.
Csapatunk a változtatások után sem vett vissza a tempóból, sőt Gonda L.-nek volt egy ígéretes távoli lövése is. A 77. percben aztán pályára lépett Sánta helyett Varju Ro. is, majd a 80. percben beállt még Kovács P. helyett Veres is.
A mérkőzés utolsó momentumai között említhető a legutóbb csereként beszálló Veres A. csúsztatása ami ha kicsit pontosabb akár gólt is érhetett volna. Végeredmény: 1-4

Krucsó Martin (labdával) végre újra jó napot fogott ki.

A mérkőzés után a hazaiak egy bográcsgulyással és egy tálca sörrel vendégelték meg csapatunkat, cserébe a korrekt hozzáállásunkért, hogy elfogadtuk az időpontmódosítási kérelmüket. A játékosok köszönettel vették és jóízűen fogyasztották a finom ételt és italt, amit vezetőedzőnk és a játékosaink személyesen is többször megköszöntek a hazaiak képviselőinek!

Békés megye, III. osztály, 26. forduló
Végeredmény: Kardos KSK – Okány KSK 1 – 4

Összeállítás:
Kezdő: Rózsa Cs.- Huszár S., Papp Cs., Kincses R., Kovács P., Bodó I., – Balogh R., Illés T., Sánta Z., Szabó B. – Krucsó M.
Cserék: Irázi L., Veres A., Varju Ro., Varga L., Kovács R., Nagy R., Gonda L.
Gólszerzőnk: Krucsó M. (2), Szabó B., Bodó I.

Varju Richárd mérkőzés utáni nyilatkozata a Békés Megyei Hírlap/BEOL.hu-nak:

„Szerencsére sikerült szépen zárnunk a bajnoki idényt, még ha nem is most játszottunk a szezon során a legjobban. Minden játékosomnak köszönöm az egész éves remek hozzáállást, kis pihenő után folytatjuk a munkát.”

Szokásosan honlapunk is megkérdezte vezetőedzőnket a találkozóról:

okanyksk.hu: Szépen sikerült zárni az idényt. Jól működött a csapat Kardoson?
V.R.: Mondhatnám, hogy a végeredmény önmagáért beszél, de nem ez volt a legjobb bajnoki mérkőzésünk a szezonban. Remekül „ültek” a pontrúgásaink ezen a napon, illetve az ellenfelünk a falunap lázában égve talán fejben kicsit máshol járt, de a lényeg, hogy győzelemmel fejeztük be az idényt és a srácok most pihenhetnek néhány hetet.

okanyksk.hu: A 10. helyen végzett az együttesünk a bajnokságban. Tavaly nyáron még az is kérdéses volt, hogy egyáltalán lesz-e csapatunk. Mindezek fényében elégedett vagy a végeredménnyel?
V.R.: Hellyel-közzel elégedettek lehetünk, mert valóban egy éve még azt sem tudtuk, hogy kikkel, hol és hogyan vágunk neki az ősznek. Szerencsére nagyon gyorsan kialakult tavaly nyáron egy erős, összetartó mag, akikkel nagyon stabilan le tudtuk hozni a szezont. Sosem voltak létszámproblémák a bő keretnek köszönhetően és az edzések is remek létszámban zajlottak végig. Fejlődőképes, fiatal csapatunk van akiknek még időre lesz szüksége hogy meghatározóvá váljon az osztályban, de érzésem szerint ha lassan is, de jó úton vagyunk efelé.

okanyksk.hu: Mik voltak az idény pozitív illetve negatív élményei?
V.R.: Már önmagában az is pozitívum, hogy van csapat Okányban, de természetesen az elmúlt egy évben volt számos szép emlékünk, de akadtak kevésbé jó periódusaink is. Ha ezekből csak egyet-egyet akarok kiemelni, akkor a pozitív oldalon a Zsadány idegenbeli legyőzése van, míg a negatív oldalon a Vésztő elleni hazai pályán elúszott győzelmünk van.

okanyksk.hu: Most egy hosszabb szünet következik, hiszen tétmérkőzés valószínűleg majd csak augusztusban vár rátok. Mi a program addig?
V.R.: Június 3-án egy közös vacsorával lezárjuk a szezont, de nem tart sokáig a tétlenség. Hat hetes alapozást tervezünk, ezért június 30-án újra munkához is látunk!

TABELLA
Zárótabella (hiányos)

A bajnokság ezzel a mérkőzéssel véget ért, folytatás várhatóan augusztusban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük