Ismét a végjátékban mentettünk meg egy pontot

Egy jó és egy rossz félidő végül döntetlent ért a Mezőmegyer II. ellen, de akár érhetett volna többet is.

Kilencedik hazai mérkőzését játszotta ebben a szezonban az Okány KSK a Megyei III. osztályú bajnokság 21. fordulójában. A tabellán fordulók óta a 10. helyet foglaljuk el, azonban matematikailag megvan az esély arra, hogy eggyel előrébb lépjünk a pontvadászatban. E cél eléréséhez adódott lehetőség a Mezőmegyer II. csapata ellen, akik két pozícióval és 10 ponttal álltak előrébb nálunk a fordulót megelőzően, azonban egy négymeccses nyeretlenségi sorozat nyomhatta a vállukat. Előzetesen tehát adott volt a feladat, hogy kompenzáljunk a múlt héten elveszített vésztői rangadó után.

A találkozó első percei mindkét fél számára tartogatott lehetőségeket, de a komolyabbak hazai részről alakultak ki, különösen Krucsó Martin jóvoltából, aki a 19. percben szerezhette volna meg a vezetést, habár mezőnyben sokkal jobban játszott a vendégcsapat. Négy perccel később azonban jött a „fekete leves”. A védelem félpályán történt ütemvesztése miatt ígéretes kontrát indíthattak a mezőmegyeriek, amit Moka Bence góllal koronázott meg az akció végén. Mehettünk az eredmény után, mint oly sokszor már ebben az idényben. Játékosinkra rá sem lehetett ismerni a mérkőzés ezen periódusában, ugyanis mindenki csak „lézengett”, lassan és körülményesen próbált előrefelé játszani. Külső szemmel valamiféle tanácstalanságot lehetett látni a játékosokon. Az első félidő lefújásáig további két helyzetünk volt: a 31. percben Sujtó Dávid próbálkozott bal szélről, az akcióból szöglet lett, amiből szintúgy sansz adódott az egyenlítéshez.

Az első félidőben gyámoltalan volt a csapat, a másodikban már jól nézett ki

A szünetben Varju Richárd csukott ajtón keresztül is jól hallhatóan próbált életet verni a riadt őzekhez hasonlító játékosaiba. Sőt, személycsere is történt: Sujtót lecserélte, Bujdosó Sándor érkezett a helyére, s bár a második félidő első perceiben a vendégek játszottak jobban, fokozatosan átvettük a domináns szerepét a pályán. Végre eleven, agresszív és kezdeményező lett a csapatunk. Bujdosó átadásai és Szabó Barnabás elfutásai jelentették a legnagyobb veszélyt a vendégek számára. Szabónak kétszer is volt nagy helyzete, az 59., valamint a 71. percben. Telt-múlt az idő, a vendégek egyre jobban beszorultak a kapujuk elé, de az Okányi erőfeszítések még mindig nem hoztak eredményt.

Már-már el lehetett könyvelni a bosszantó vereség tényét, ám az utolsó perceket, mintha egy filmrendező álmodta volna meg! Kovács Roland a 88. percben állt be Krucsó helyére és egy perccel később meghozta a várva várt egyenlítést Szabó passzából! Az extázist meglovagolva pedig akár a győzelmet is megszerezhettük volna! Egy újabb támadás után Illés Tamás a kapu torkából szalasztotta el az esélyt, ugyanis egy méterről bólintott mellé…

A csapat mérkőzésen belüli ingadozásai alapján talán igazságos végeredmény született, de sokkal inkább azt érezhettük, több volt ebben. Egy győzelemmel „lőtávolon belülre” kerülhettünk volna a 9. helyen álló Kardos csapatától, kettő helyett azonban így négypontos lett a hátrányunk velük szemben.

Békés megye, III. osztály, 21. forduló
Végeredmény: Okány KSK 1–1 Mezőmegyer SE II.

Összeállítás:
Kezdő: Irázi L. – Huszár S., Kincses R., Kovács P., Bodó I., – Szabó B., Gonda L., Illés T., Papp Cs., Sujtó D. – Krucsó M.
Cserék: Balogh L., Nagy R., Kovács R., Bujdosó S., Veres A., Varga L., Sánta Z.
Gólszerző: Kovács R.

Varju Richárd mérkőzés utáni nyilatkozata a Békés Megyei Hírlap/BEOL.hu-nak:

„Egy félidőnyi „szégyen és gyalázat” után a szünetben egy olyan oldalam jött elő az öltözőben, amit eddig én sem ismertem. Úgy tűnik, ez kellett ahhoz, hogy a vendégcsapatot a kapujához szegezve olyan második játékrészt produkáljunk, ami méltó hozzánk.”

Honlapunk is megkérdezte vezetőedzőnket a találkozóról:

okanyksk.hu: A Vésztő elleni vereség során ingadozó teljesítményekről tettél említést. Most is tapasztaltál hasonlót?
V.R.: Teljes mértékben periodikus a játékunk. Az elmúlt héten Egy rossz harminc percet egy jó harminc, majd egy újabb borzalmas 30 minutum követett. Ez most a két félidőre oszlott meg. Borzalmas első játékrész után egy teljesen ellenkező második következett.

okanyksk.hu: Látszólag nem úgy ment a játék az első félidőben, ahogyan azt az elmúlt meccseken tapasztalhattuk. Mi volt a baj és min kellett változtatni?
V.R.: Az nem kifejezés, hogy nem jól ment a játék az első félidőben hanem sehogy sem ment. Kettő értelmes megmozdulásunk nem volt 45 perc alatt. A baj egyértelműen a játékosok tudatalatti mentalitásával volt, amit némi hangos szó a képes volt megváltoztatni a félidőben. Egyáltalán nem jellemző rám, hogy a hangomtól zengjen az öltöző, de most minden dühömet ki kellett adnom. Úgy tűnik használt…

okanyksk.hu: Értékes pontokat hullajtott el ezzel a döntetlennel a csapat?
V.R.: Nagy álmunk, hogy tízen belülre kerüljünk a szezon végére. Ha túl nem is teljesítjük az általam kitűzött célt ezzel, de elérnénk a minimumot. Ehhez kalkuláltunk a Megyer elleni három ponttal, de a találkozó képét látva, örülünk a megszerzett egynek is.

okanyksk.hu: A téli szünet során a 30 pont és a tabellán való előrelépés lett a célkitűzés a szezon második felére. Van még erre esély vagy korlátozódtak a lehetőségek?
V.R.: Amíg matematikailag lehetséges, addig azt mondom esélyünk van. A realitás és a papírforma azonban azt mondatja vele, hogy ha csupán 26-27 pontot gyűjtünk, de meglesz a 9. hely, akkor elégedettek lehetünk.

Tabella a 21. forduló után

Egy hét múlva a 7. helyen álló Kötegyán otthonába látogatunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük