Meghajoltunk a nagyobb rutin előtt

Dél-Békésbe, Végegyházára vezetett utunk a 24. fordulóban, ahol a rutinos hazai gárda jól menedzselte a találkozót és magabiztosan tartotta otthon a három pontot.

Több komoly hiányzóval indult csapatunk útnak Végegyházára, de a Gerla elleni fölényes győzelem után mégis bizakodva vártuk a még dobogóra is esélyes dél-békési csapat elleni találkozót. A mérkőzés keretünkből hiányzott a három legeredményesebb játékosunk, és sajnos az utunk sem volt sima, ugyanis az útjavítások miatt bő két órán át zötykölődtünk, ami már önmagában is fárasztó tudott lenni. A kellemetlenségeket tovább tetézte, hogy soros ellenfelünk infrastruktúrája még hiányos, ezért a jelenlegi öltöző és a sportpálya között bő másfél kilométer van, amit a futballisták mezben, stoplisban autóval tettek meg.

A mérkőzés iramosan kezdődött és a hazaiak rögtön magukhoz is ragadták a kezdeményezést. Az rendkívül gyorsan kirajzolódott, hogy intenzív szélsőjátékra építkeznek és nagyon sokszor váltanak oldalt hosszú keresztlabdákkal. Az első tíz percben talán picit túlságosan is mélyen védekezett csapatunk, ennek köszönhetően többször is eljutottak a hazaiak lövésig. Ebből egészen a 10. percig nem adódott galiba, de akkor Papp Cs. és Kovács P. elváltották az embereiket így tizenhatos sarkánál egyedül maradó Balog Adolf szabadon lőhetett. A külsős lövése pedig a hosszú kapufáról befelé pattant. 1-0
Csapatunk próbált kiszabadulni a szorításból, de a hazaiak nagyon erőszakosan és jól játszottak ebben a periódusban. Egy-egy kósza kontraakcióra ugyan futotta nekünk is, de igazi veszélyt nem hordoztak a támadásaink. A 22. percben aztán újból a mi hálónk rezdült meg, amikor ismét a bal oldalunkon mentek el és a középre tett labdát ellőtte az egyik hazai támadó, de a védőink ekkor még blokkolni tudtak, de a kipattanóból az ismétlést már kegyetlenül a kapunkba vágta Balla. 2-0
A félidő utolsó negyedórájára végre magunkhoz tértünk és előrefelé is bátrabbak lettünk. A jobb oldalunkon Sánta Z. többször is ígéretesen próbálkozott, míg középen Varju Roland volt, aki egy lövéssel jelezte, hogy mi is mérkőzésben vagyunk. A szünet előtt még adódott két nagyobbacska helyzet is előttünk: először Varju kapott jó labdát a középpályáról és szinte egy az egyben vihette volna a kapusra ha sebessége nem kopott volna meg a bő 10 év kihagyás alatt, majd a lefújás előtt Bujdosó tekert remekül Bodó fejére aki közelről bólintott, de a labda a gólvonal előtt néhány centivel elment keresztbe. Következett a szünet.

A hazaiak gyors szélsői komoly zavart okoztak a védelmünkben.

A félidőben kettőscserével igyekeztünk frissíteni. Balogh L. helyett Medgyesi Sz. érkezett, míg Varju R-t Kovács R. váltotta. Ez minimálisan szerkezeti változást is eredményezett, de mielőtt megpróbáltunk volna sebességi fokozatot váltani a rendkívül rutinos hazaiak le is zárták a találkozó érdemi részét. Történ ugyanis a 49. percben hogy Irázi kapus kiütött egy hazai szögletet, de az szintén ellenfélhez került. A végegyházi támadó pedig rögtön visszarúgta a játékszert a kapunk elé, ahol Matúz érkezett és bólintott a kapunkba. 3-0
A háromgólos, magabiztos előny tudatában a hazaiak visszább álltak és egyre több területet hagytak nekünk. Csapatunk erőlködött, próbálkozott, de támadásaink rendre elhaltak a hazai kapu előtt. A 64. percben beálló Sujtó D. és a 75. percben a mérkőzésbe beszálló Varga L. még okoztak némi zűrzavart a Végegyháza védelmében, de különösebb veszélyt ők sem alakítottak ki. A legbiztatóbb szituáció egy Sánta lövés és egy Sujtó szöglet volt már csupán. A találkozó 80. percében még beállt Veres A. is, aki Illést váltotta.
A találkozó utolsó percire már látszódott, hogy csapatunk fárad. Ezt használták ki a hazaiak, amikor egy gyors kontrából elmentek a baloldalon és egy lecsúszott lövés megtalálta az időközben beálló játékos-edző Bírót, aki 3 méterről az üres kapuba pofozta a játékszert. 4-0

Csapatunk nem tudta felvenni a versenyt a javarészt magasabb osztályból összevásárolt rutinos hazai csapattal, akik a fiatal gyors játékosaikkal kiegészülve abszolút megérdemelten tartották otthon a három pontot. Mi maradunk a saját utunkon, helyi és helyi kötődésűekre támaszkodva és bízunk abban, hogy a befektetett munka előbb-utóbb kifizetődik.

Békés megye, III. osztály, 24. forduló
Végeredmény: Végegyházi SE II. – Okány KSK 4–0 

 Összeállítás:
Kezdő: Irázi L.- Huszár S., Kincses R., Kovács P., Bodó I., – Bujdosó S., Balogh L., Papp Cs., Illés T., Sánta Z. – Varju Ro.
Cserék: Veres A., Lakatos N., Sági R., Varga L., Medgyesi Sz., Kovács R., Sujtó D.
Gólszerzőink: 

Varju Richárd mérkőzés utáni nyilatkozata a Békés Megyei Hírlap/BEOL.hu-nak:

„A mérkőzésen nem, csak utána volt a tusolóban hidegzuhany. A leggólerősebb támadóinkat mellőzve, úgy gondolom tisztességgel helytálltunk. A két csapat között kiütközött a sebességbeli és a rutinbeli különbség, ez volt a döntő. Fiatal csapatomat ma dicséret illeti a vereség ellenére is.”

Szokásosan honlapunk is megkérdezte vezetőedzőnket a találkozóról:

okanyksk.hu: Hosszú utazás, sima vereség és még tényleg meleg víz sem volt?
V.R.: Pontosan. Sajnos nem túl jó előjelekkel vágtunk neki a legtávolabbi idegenbeli túránknak. A házi góllövőlistánkon elől lévő támadóhármasunk nem tudott a rendelkezésemre állni. Ez az amatőr futball velejárója, tudtuk hogy lesz ilyen. Krucsó Martin munka miatt, Szabó Barnabás az egyetemi vizsgái miatt, míg Balogh Ramon pedig az esküvője miatt nem tudott velünk tartani. Neki ez úton is sok boldogságot kívánunk! Mindezek mellett az útfelújítások miatt majdnem 2 órás utazás után értünk Végegyházára, ahol sajnos egyelőre nincs a futballpályán öltöző így a könyvtárban vagy művelődési házban kellett öltöznünk, majd mezben, stoplis cipőben kiautózni a pályára és a mérkőzés után vissza. Ráadásul sajnos meleg vizet sem találtunk a zuhanyzáshoz. Balszerencsés nap.

okanyksk.hu: A Békés Megyei Hírlapnak (beol.hu) azt nyilatkoztad, hogy a rutin és a sebesség különbség volt a döntő a találkozón, ezt mire értetted?
V.R.: Az idény során oly sokszor elmondtam, hogy sajnos mi nem vagyunk egy futós csapat. Sem támadásban, sem pedig védekezésben ez pedig ezen a találkozón hatványozottan kiütközött. A hazai csapat gyors oldalváltásokkal operált és a széleken igyekezett megbontani bennünket. Ez többször sikerült is nekik, majd pedig a biztos vezetés tudatában megfelelő ritmusban álltak vissza, és támadtak le bennünket.

okanyksk.hu: A következő fordulóban a már bajnok Sarkadkeresztúr látogat Okányba. Mit vársz tőlük, milyen mentalitásban lépnek pályára a biztos bajnoki cím tudatában?
V.R.: Egészen biztos vagyok benne, hogy ugyanúgy állnak ehhez a találkozóhoz is, mint az eddigiekhez. Mindenáron győzni akarnak, és egykori játékosunknak Kopács Zsoltnak begyűjteni a gólkirályi címet. Remekül összerakott csapat lett a Keresztúr, kíváncsian várom, hogy a következő idényben mire mennek egy osztállyal feljebb.

Tabella a 24. forduló után

A következő fordulóban, május 20-án 13:30-tól a már biztosan bajnok Sarkadkeresztúr látogat hozzánk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük